
10 jún Belcando alutasakos kutyaeledelek különleges összetevői
Cukkini:
– a tök és az uborka keresztezéséből származik. Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését, még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva, a legtöbb diétás étrendben felhasználható.
Bogáncsolaj:
– a többszörösen telítetlen zsírsavak terén ez az olaj az éllovas. Csökkenti a koleszterinszintet, így gátolja az érelmeszesedés kialakulását. Belülről szabályozza a túl száraz- és a túl zsíros bőrt.
Köles:
– sok vitamint, ásványi anyagot és lecitint is tartalmaz. Az ásványianyag-tartalma a többi gabonaféléhez viszonyítva nagy. Jelentős ezek közül a foszfor-, kalcium-,magnézium-, szilícium- és a vastartalma, valamint ezek felszívódását elősegítő összetevőket is ideális mennyiségben tartalmazza. Késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotokra, savtúltengésre, gyulladáscsökkentő hatású, szabályozza a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Az egyetlen gabona, amely lúgos kémhatású. Nem okoz rothadást, gázképződést, könnyen emészthető.
Vörös áfonya:
– A vörös áfonya igen gazdag antioxidánsokban (antocianidinek, tanninok), melyek védik szervezetünket a káros oxidációs folyamatoktól, óvják testünket az öregedéstől. Az antioxidánsokkal megelőzhetők krónikus betegségek, mint az érelmeszesedés, koleszterinlerakódás, szívinfarktus, bőrproblémák kialakulása, rák keletkezése, memóriazavar.
Tőzegáfonya:
– Az áfonya gyümölcse igen értékes. Festékanyagai az antocianinok, amelyek a színét adják, biológiailag értékesebbek, mint amilyenek a gyümölcshús alkotói. Az antocianinok bioaktív anyagok, segítenek megőrizni az egészséget: Az antocianinok erélyes antioxidáns vegyületek, azaz védenek a sejtkárosodás és a rák keletkezése ellen. Az áfonya gyümölcse jelentős A-vitamin-tartalma révén a farkasvakság kezelésében is segít. Az áfonya jó vértisztító, ásványi anyag-tartalma aktiválja az immunsejteket, és elősegíti a károkozók leküzdését.