Kérdések és válaszok a kutyák helyes etetéséről

PUPPY

A 12 hetes Németjuhász kölyökkutyám eddig érzékenyen reagált a száraz kutyaeledelre. Ezért keresek egy jól emészthető kutyaeledelt.
Akkor a BELCANDO PUPPY az ideális megoldás. A tejtermékek (sajt, tejfehérje), a magas hústartalom és a tojás különösen jól összeegyeztethető a Németjuhász kölykök érzékeny emésztőrendszerével. Természetesen lassan át kell szoktatni a Németjuhász kölyköket az új eledelek hozzákeverésével.

Miután a Németjuhász kölykömet 6 héttel ezelőtt a tenyésztőtől elhoztam, állandóan problémái vannak. Eleinte hasmenése volt. Most úgy tűnik megfázott.
Ha már az anyai immunvédelem nem hat, a Németjuhász kölyökkutyák hajlamosak lesznek a fertőzésekre a gyomor-bél rendszerben és a légző rendszerben. A BELCANDO PUPPY természetes módon erősíti az egyéni immunrendszert az élesztőből kivont ß-glucan segítségével, ami pozitívan hat a védekező rendszerre.

Van egy három hónapos Fox-Terrier kutyám. Át kell már állítanom BELCANDO JUNIOR eleségre?
A kis fajok kaphatnak BELCANDO PUPPY-t, amíg ki nem fejlődnek. A 7-8 hónapos kutyákat lehet már a felnőtt kornak megfelelő etetésre átállítani, pl. a BELCANDO DINNER-re vagy a MULTI-CROC-ra.

JUNIOR
Az 5 hónapos dogom már nem szívesen eszi a kölyökkutya eledel kis kroketteit. Gyakran félre nyeli azokat.
A 3 – 4 hónapos korig a nagy kutyákat már át kellene állítani a BELCANDO JUNIOR-ra. Nagyobb krokettszemek és a növekedésoptimált recept segíti a nagyobb fajok fiatal kutyáit.

A tenyésztőm azt ajánlotta, hogy a fiatal Labradoromat egy maximum 22%-os protein tartalmú eleséggel etessem, hogy a túl gyors növekedést és a végtag problémákat elkerüljem.
Az eleség fehérje tartalma nem a döntő faktor a problémára. A fiatal kutyák magasabb fehérje szükségletét minden esetben a megfelelő mennyiségű kiváló fehérje kell, hogy fedezze. A nagyobb fajok sokkal gyorsabban nőnek a túl magas „energia felvételnél”. A túl nagy súly megterheli a csontokat és a végtagokat. A BELCANDO JUNIOR a mérsékelt zsírtartalom által energiacsökkentett. Emellett – épp egy labradornál – természetesen a napi élelem mennyiséget is szem előtt kell tartani. Így előzhető meg a túl gyors növekedés a legjobban.

A fiatal kutyám válogatós evő és érzékeny is. Melyik eledelt tudná ajánlani?
A BELCANDO JUNIOR-t a magas szárnyas hús tartalma, a hal és ízletes komponensei miatt – mint a sajt, tejfehérje és tojás – szívesen eszik. Mindamellett tartalmazza a természetes immunstimulálókat is, amelyek a fiatal szervezetet még erősítik.

DINNER
A Retrieveremet a házban tartjuk és tulajdonképpen példásan viselkedik. Csak néha fordul elő, hogy az asztal alatt fekszik és „gázosít”. Ez épp evés közben kellemetlen. Lehet ez ellen valamit tenni?
Ezt az élményt már biztosan mindenki tapasztalta, aki a kutyáját a lakásban tartja. Ezt a ballasztanyagok baktériumos átalakulása okozza a vastagbélben, ami teljesen természetes, de kellemetlen szagokkal jár. A BELCANDO DINNER tartalmaz természetes jukka kivonatot. Ez megköti a vastagbélben kellemetlenül bűzlő kén és nitrogén vegyületeket és ezáltal érezhetően csökkenti az ilyen „kutyaszagokat”.

A 4 éves Ír szetter nősténykutyánknak érzékeny gyomra van és szüksége van egy különösen jó könnyen emészthető eleségre érzékeny kutyák számára.
A BELCANDO DINNER ezekre a problémákra a legjobban megfelelő. Tartalmaz könnyen emészthető szárnyasokat és halat, mint fehérje forrást, azonkívül burgonyát és rizst. A marhahús és búzasikér tudatosan mellőzve van.

Én magam meg vagyok arról győződve, hogy a korai, egészségtudatos táplálkozás lényegesen hozzájárul a jó kondícióhoz az idős korban. Egy kutya 8-10 évesen már érthetően öregszik. Tehetek valamit a kutyámnál, hogy ezt az öregedési fázist lassítsam valamelyest?
Önnek igaza van! Sok lehetőség van egészségesebben táplálkozni. Egészen fontosnak látják ma az antioxidánsokkal való korai sejtvédelmet. A BELCANDO DINNER itt a legújabb fejlesztés. Tartalmaz hidegen préselt szőlőmaglisztet természetes procyanidinnal. Ez gondoskodik a Natural Cell Care fogalom alatt arról, hogy kutyája a legjobban az oxidativ stressztől védve legyen és sokáig élettel telt maradjon.

MULTI-CROC
A kutyám inkább a mi ételeinket eszi, mint az ő szárazeleségét. Azt hiszem, ebből az „egységes pépből” elege van és több változatosságot szeretne. Így bekevertem az ételmaradékot az elesége alá – e nélkül már egyáltalán nem eszi meg a szárazeledelt. De persze aggályaim vannak, hogy ez egészségtelen.
Teljesen így van! A fűszerezett ételmaradék nem egészséges kutyaeledel és a tartós összekeverésnél káros. Próbálja ki egyszer az új BELCANDO MULTI-CROC-ot. Ez egy változatos keverék különböző hús-, rizs- és zöldségkroketteknek és tésztának. A fő érdekessége az, hogy az eleség melegvízzel való elkeverésénél egy finom szósz képződik, amit az Ön kutyája biztosan szeret.
A BELCANDO MULTI-CROC-nál már nem szükséges az ételmaradékot az eleséggel összekeverni és kutyája kiegyensúlyozottan és egészségesen fog táplálkozni.

A BELCANDO termékek hozzávalójánál a jánoskenyér is fel van sorolva. Mi célt szolgál ez?
A jánoskenyér a Földközi-tenger térségének tápláló növénye és korábban „fekete aranynak” is nevezték, mert a magjai pontosan egy karátot nyomnak. Tartalmaz könnyen emészthető szénhidrátot és értékes vitál- és nyákanyagokat. Ezek természetes módon stabilizálják az emésztést.

A szuka kutyánknak a nagy hőség után a szőrzete korpás és matt lett. Lehet a szőrzet fényét az etetéssel befolyásolni?
A matt bunda a hormonális átállás következménye. A BELCANDO MULTI-CROC nagy mennyiségben tartalmaz lenolajsavat, lecitint, biotint és sörélesztőt. Ezek azok az alkotórészek, amelyek a bőrt és a szőrzetet pozitívan befolyásolják és rövid idő alatt újra a szép bundáról gondoskodnak.

ACTIVE
A Border Collie kutyám aktív és rendszeresen agilitásra van edzve. Mégis egy jól emészthető, magas hústartalmú eledelt keresek neki. Mindemellett az eleség minősége nagyon fontos számomra.
A BELCANDO ACTIVE 25 % proteinnel és 14,5% zsírtartalommal rendelkezik, ami az aktív kutyák számára optimális fehérje- és energiaarány. A hús kizárólag emberi fogyasztásra alkalmas állatokból származik. Szójafehérjét, valamint mesterséges szín-, íz- és konzerválóanyagokat nem tartalmaz. A GMO szabadság a BELCANDO-nál garantált.

Miért lett a BELCANDO ACTIVE „premiumnak” nevezve?
A BELCANDO ACTIVE jelentősen többet nyújt, mint hogy az aktív kutyák tápanyagigényét lefedje. Az értékes nyersanyagok sokoldalú kombinációja mellett, melyeket hivatalos árunyilatkozattal vesznek át, vagyis az állati fehérjének a tartalma és származása a csomagoláson fel van tüntetve. Mindemellett tartalmaz különböző természetes komponenseket, melyek a kutya hosszú élettartamát és vitalitását szolgálják, ilyen a lenmag, lecitin, szőlőmagliszt és a jukka kivonat.

Már sokat olvastam a sejtvédelem pozitív hatásairól és magam is szedem az E-vitamint a szabad gyökök ellen. Mit jelent a „Natural Cell Care”?
Ön valószínűleg hallott már arról, hogy napi egy pohár vörösbor a szív- és keringési megbetegedések rizikóját jelentősen csökkenti. Az oka az úgynevezett „másodlagos növényi hatóanyagok” a szőlőben. A szőlőben lévő ezen anyagok antioxidáns potenciálja 20-szor erősebb, mint a C-vitamin és 40-50-szer erősebb mint az E-vitamin. Ezek nagyobb mennyiségben mindenképpen hidegen sajtolt vitis-szőlőmagokat tartalmaznak. Ezeket a vitis-szőlőmagokat az emberi étkeken kívül csak a BELCANDO kutyaeledel tartalmazza.

POWER
Mely kutyáknak ajánl nagy energiatartalmú eledelt?
A BELCANDO POWER az ő excellens emészthetősége és magas zsírtartalma miatt ideális az aktív sportkutyáknak, melyeknek magas energiaforgalma van. De ajánlott a szoptató tenyész szukáknak is, akiknek szükséglete a szoptatáskor 3-4-szer nagyobb, mint az átlagos.

A Dobermann kutyám még a jó minőségű eledel mellett sem igazán hízik és mindig soványnak néz ki. Melyik eledelre kell beállítanom?
Az olyan kutyafajták, mint a dobermann, nagyon különlegesek. Az ideges természetüknél fogva sokkal több energiára van szükségük, mint egy nyugodtabb típusú kutyának ugyanekkora súllyal, ilyen pl. egy Labrador. Gyakran még azok is válogatós evők. Hogy az ilyen kutyákat jó kondícióba tartsuk, szükségünk van a legjobb minőségű, nagyon jól emészthető eledelre, amilyen a BELCANDO POWER

A versenykutyák gyakran idegesek és rendkívüli stressztől szenvednek. Lehet az etetés pozitív hatással a kutyára?
Az oxidatív stressz és ez által okozott sejtkárosodás annál magasabb, minél magasabb az oxigénforgalom. Ez az oka annak is, hogy a versenysportolóknak gyakran több problémájuk van kisebb fertőzésekkel, mint a hobbisportolóknak. A BELCANDO POWER tartalmazza a „Natural Cell Care” konceptust a hidegen sajtolt vitis-szőlőmagliszt formájában és megelőzi a stressz okozta sejtkárosodásokat.

LAMB AND RICE
A Dalmatámnak gyakran vannak hasmenésproblémái, azon kívül allergiás a marhahúsra és a búzára. Melyik eledel alkalmas számára?
BELCANDO LAMB AND RICE sem marhahúst, sem búzát nem tartalmaz. Az állati fehérje tartalom, mely csaknem 75 %, 40 %-ban bárányhúsból és 35 % -ban szárnyashúsból áll. Ez kitűnik a különösen jó emészthetőségéből, mert tartalmaz 40 % rizst és zabkorpát. Sok „problémás kutya” ezzel a legjobban boldogul.

Az eledel tartalmaz lenmagot. Miért?
A BELCANDO LAMB AND RICE-hoz kanadai lenmagot használnak fel. A lenmag tartalmaz nagy mennyiségben omega-3-zsírsavat (50% a lenolajban). Ezek az omega-3 zsírsavak gátolják a gyulladásos tüneteket a bőrön az allergia esetén és csökkenteni tudják a kellemetlen allergiás bőrviszketést és kaparást.

Milyen bárányt használnak fel a BELCANDO LAMB AND RICE-hoz?
A BELCANDO LAMB AND RICE olyan dél-amerikai bárányok húsát dolgozza fel, amelyeket kizárólag a legelőn tartanak (bio-minőség).

SENIOR
Az Uszkárom már 12 éves. Egy ideje megjelentek a tipikus öregedési tünetek. Gyorsan elfárad, keveset mozog és hajlamos az elhízásra. Melyik eleség megfelelő a számára?
A BELCANDO SENIOR számára a megfelelő eledel. Az összetétel figyelembe veszi az idős kutyák speciális szükségleteit. Így a speciális alacsony Choresterol – konceptus csökkenti a magas koleszterinértékeket. Különösen fontos idős korban a sejtvédelem, amit a BELCANDO SENIOR – ban a természetes szőlőmagliszt segít elő.

A 3 éves Beagle szuka kutyánknál az állatorvos megállapította, hogy a veseértékei nem optimálisak. Az állatorvos kevés fehérjetartalmú eledelt ajánlott.
A veseproblémáknál az eleségnek kevés olyan anyagot kell tartalmaznia, amelyeket a vesének kell kiválasztania. A BELCANDO SENIOR ebben a helyzetben nagyon jó. Csak 19 % nyersproteint tartalmaz és alacsony foszfor és nátriumtartalommal rendelkezik.

A Mopsz kutyánk a kasztráció óta kiszélesedett. A bundája borzas és matt lett. Bár sokat eszik, messze nem bír mindent. Számára az eleség könnyen emészthető kellene, hogy legyen.
A BELCANDO SENIOR energiaszegény és amellett képes a túlsúlyt csökkenteni. A szárnyasok, rizs és burgonya miatt az érzékeny kutyáknak is jól emészthető. A szőrzetprobléma hormonális eredetű. A bunda javítására a BELCANDO SENIOR tartalmaz speciális lenmagot, sörélesztőt, lecitint és biotint.

FINEST-CROC
Van egy kiskutyám, aki az eleséggel nagyon válogatós. Csak akkor eszi meg a szárazeledelt, ha nedves eledelt vagy ételmaradékot keverek az eleségébe. Azon kívül nem boldogul a nagy krokettekkel.
Ezesetben a BELCANDO FINEST-CROC lesz a megfelelő eledel az Ön kutyája számára. Kis krokettekből áll és épp a kisebb kutyáknak megfelelő. A válogatós kutyák számára a BELCANDO FINEST-CROC különleges hozzávalókat tartalmaz, mint a finom kacsa és szárnyas máj. Ez meggyőzi még a legigényesebb „ínyenceket” is. A BELCANDO FINEST-CROC különlegessége, hogy egy finom szárnyas szósszal van ellátva, ami meleg víz hozzáadásával érhető el. Az Ön kutyájának biztosan összefut a nyál a szájában, amikor ezt az eledelt Ön elkészíti!

Az én kis Westhighland terrierem nagyon érzékeny és kényes. Gyakran náthás és könnyen kap hasmenést. Ha kiállításon voltam vele, utána gyakran problémái voltak és ez így nincs rendben. Összefüggésbe lehet hozni a nem megfelelő eledellel?
A kiskutyákat túlnyomórészt a lakásban tartják és nagyobb kutyákkal csak hosszabb séták alkalmával a szabadban találkozhat. A meglehetősen „steril” tartás miatt nincs alkalma az immunrendszernek „edződni”. Ha véletlenül összeismerkedik a kutyus a kiállítások alkalmával vagy kutyaiskolákban nagyobb kutyákkal, meglehetősen könnyen megfertőződhet bél- és légzőszervrendszeri betegségek kórokozóival, melyek az erősen tartott kutyáknak kevés problémát okoznak. Ők egyszerűen érzékenyebbek. A BELCANDO FINEST-CROC figyelembe veszi ezt és tartalmaz proImmunt is. A természetes élesztőkivonat „edzi” az immunrendszert azoknak a kutyáknak az esetében is, amelyek a friss levegőn, szabadon szaladgálhatnak sétálás közben vagy eleve a szabadban vannak tartva.

A mi kutyasétáltatós útvonalunkon nincs a kutyámnak egy normális kutya-WC. Ezért nekem kell a kupacokat eltávolítanom. A többi gyalogos figyelembevételével persze alapvetően szívesen csinálom. Az én kérdésem az lenne – habár ez furcsán hangzik: el lehet érni az etetésen keresztül, hogy a kupacok kisebbek legyenek, hogy azokat könnyebben el tudjam távolítani?
A BELCANDO FINEST-CROC 90 % – a emészthető és ezáltal nagyon kevés bélsár keletkezik. Természetesen az is nagyon fontos, hogy a bélsár szilárd formájú legyen. A mi eleségünk a különböző ballasztanyagok különleges kombinációját tartalmazza, amelyek a bélsár szilárdságára kihatnak. Ezáltal az eltávolítása jelentősen könnyebb és elkerüli a felesleges mérgelődést.

A kis Spániel szukánk, Silly a legtöbb időt a lakásban tölti. Rendszeresen fürdetjük és ha kijön felünk, ügyelek rá ne hozzon a szájában idegen tárgyakat. Mégis az az érzésem, hogy ő időről időre valamivel erősebben bűzlik. Különösen étkezés után, amikor elaszik és emészt, az a benyomásom, hogy puffadás gyötri és szegénykém többször szellent.
A kellemetlen szagok a kutyáknál és a bélsárszag gyakran a helytelen étkeztetésből ered. Ha a húsrész nagy mennyiségben tartalmaz kötőszövetet vagy a táplálék túl sok zöldséggel van kiegészítve, gyakran fordul elő ez a probléma. De az un. „bivaly bőrcsontok” hozzáadásával, melynek ugyanúgy magas kötőszövettartalma van, itt is észrevehetőek a kísérő tünetek. Az ok az ammóniák- és kénvegyületek a vastagbélben. A BELCANDO FINEST-CROC nagyon alacsony részben tartalmaz kötőszövetet, mivel felhasznált húskomponensek élelmiszer minőségűek. Azonkívül a BELCANDO FINEST-CROC tartalmaz jukka növény kivonatot, ami a szagokat megköti és lényegesen csökkenti.A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Adatvédelmi beállítások

Amikor meglátogatja weboldalunkat, böngészője adatokat és információkat tárolhat, főleg cookie-k formájában. Itt szabályozhatja személyes cookie-szolgáltatásait.

Ezek a cookie-k szükségesek ahhoz, hogy a webhely működjön, és nem kapcsolható ki a rendszerünkben.

A weboldal használatához az alábbi technikailag szükséges cookie-kat használjuk.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Minden cookie blokkolása
Összes cookie elfogadása